HISTÒRIC DE TAULES RODONES ORGANITZADES PEL CCNIEC
TAULA RODONA: ALCOHOL I SALUT
Data: 05/03/2003
Lloc: Barcelona
Moderador: Prof. Lluís Arola, Catedràtic de Bioquímica i Biología Molecular de la Universitat Rovira i Virgili.
Programa científic de la Taula Rodona:
– La cervesa, beguda de la mediterrània. Maria Izquierdo.
– El vi, font d’antioxidants. M. Josepa Salvadó.
– Aspectes benificiosos i perjudicials del consum d’alcohol. Francesc Vidal Marsal.
– L’altra cara de la moneda: els costos de l’alcoholisme. Antoni Gual.
__________________________________________________________________
TAULA RODONA: DIETES MEDITERRÀNIES
Data: 28/11/2002
Lloc: Barcelona
Moderador: Prof. Abel Mariné, Catedràtic del Departament de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmacia, Universitat de Barcelona.
Programa científic de la Taula Rodona:
– Passat i present de les alimentacions vegetarianes. Carme Garcia.
– Dieta vegetariana: dades epidemiològiques. Josep M Ramon.
– Per què cal pendre aliments d’origen animal? Marià Alemany.
– Carnívor o vegetarià? Jordi Salas-Salvadó.
__________________________________________________________________
TAULA RODONA: CAL PRENDRE SUPLEMENTS VITAMÍNICS
Data: 11/04/2002
Lloc: Barcelona
Moderador: Prof. Màrius Foz Director del CCNIEC
Programa científic de la Taula Rodona:
– Aprofitem les vitamines dels aliments? Abel Mariné.
– Vitamines antioxidants. Elena García.
– Grups de risc de deficiència vitamínica. Joan Fernández-Ballart.
– Suplements vitamínics: necessitat o ficció? Raquel Nogués
__________________________________________________________________
TAULA RODONA: ÉS SEGUR MENJAR CARN?
Data: 01/02/2001
Lloc: Barcelona
Moderador: Prof. Màrius Foz, director del CCNIEC.
Programa científic de la Taula Rodona:
– Per què cal menjar carn? Abel Mariné.
– Higiene i seguretat en l’elaboració i el processament de la carn. Josep Montfort.
– Encefalopatia espongiforme bovina: patogènia i infectivitat dels teixits. Mariano Domingo.
– L’alimentació animal: de la granja a la taula. Joaquim Brufau.