• PREMI MARC VIADER

Premi CCNIEC “Marc Viader” a la innovació en productes alimentaris

El CCNIEC, conscient de la importància que té la indústria alimentària i la relacionada amb la nutrició a Catalunya i els Països Catalans ha decidit concedir una distinció a la millor iniciativa en el camp de la innovació en els seus productes.

Bases del premi

  • Podrà presentar-se a aquest premi qualsevol indústria alimentària o relacionada amb la nutrició dels Països Catalans. La sol·licitud del premi podrà ser presentada per la mateixa empresa o bé per iniciativa de qualsevol particular o membre del CCNIEC.

  • El formulari de sol·licitud es pot descarregar de la web del CCNIEC. En el cas que no sigui possible remetre la sol·licitud per e-mail, es podrà enviar per correu certificat (en aquest cas l’original i 8 còpies) a la Secretaria del Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans (C/ del Carme, 47. 08001 Barcelona). A la sol·licitud hi haurà de constar l’empresa que es presenta i els motius per als quals aquesta opta al premi.

  • El jurat que decidirà sobre qui recau el premi estarà compost pel President del CCNIEC, el Comitè Permanent del CCNIEC, el Director General de Salut Pública i el Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries de la Generalitat de Catalunya. Actuarà com a Secretari del Jurat, amb veu però sense vot, el Secretari del CCNIEC. La decisió serà inapel·lable i es notificarà a l’empresa guanyadora abans dels tres mesos de la finalització del termini per poder presentar les sol·licituds.

  • El premi no comportarà dotació econòmica sinó el reconeixement certificat pel CCNIEC de l’empresa guardonada.

  • L’entrega del premi s’efectuarà en el marc d’algun acte ordinari del CCNIEC a poder ser el mateix dia del Plenari del CCNIEC.

Premiats passades convocatòries

Premiats V Convocatòria - 2015

El CCNIEC, conscient de la importància que te la indústria alimentària i la relacionada amb la nutrició a Catalunya i els Països Catalans ha decidit concedir una distinció a la millor iniciativa en el camp de la innovació en els seus productes.

Barcelona, 11 de desembre de 2015.

L’acte s’ha celebrat l’una del migdia a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans.  El Jurat ha estat format pels membres de la Junta Permanent del CCNIEC (Jordi Salas-Salvadó, Maria Isabel Covas, Lluís Serra, Josep A. Tur, Abel Mariné i Montserrat Barbany Cahiz); el director general de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, i el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Presideixen l’acte de lliurament: Joandomènec Ros i Aragonès, president de l’Institut d’Estudis Catalans; el Sr. Joan Puigdollers i Fargas, secretari de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, i el Sr. Joan Girona i Gomis, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

El CCNIEC ha atorgat el IV Premi CCNIEC Marc Viader, a la innovació en productes alimentaris a Ordesa Group. Amb una trajectòria de més de 70 anys, Ordesa lidera el mercat amb solucions nutricionals per a totes les etapes de la vida. La innovació és un dels principals valors en l’activitat de la Companyia, invertint un 2,5% de les seves vendes en I+D. Compta amb un centre de recerca al Parc Científic de Barcelona especialitzat en àrees com la nutrició, la farmàcia, la biotecnologia, la microbiologia i la pediatria clínica, impulsant més de 15 projectes de recerca anualment i disposant d’una xarxa de més de 200 investigadors. Amb la innovació com a premissa fonamental de les seves activitats, Ordesa ha aconseguit desenvolupar productes alimentaris d’alta qualitat i seguretat, amb una sòlida base científica i  especialitzant-se en la salut intestinal, la funció cognitiva, les al·lèrgies e intoleràncies alimentàries, i la prevenció de l’obesitat.

Rep el premi el Dr. Josep Mª Ventura Ferrero, President de Laboratoris Ordesa, de mans del Sr. Joan Puigdollers i Fargas


Tarjetó de l’entrega dels Premis CCNIEC 2015

Descarregar la nota de premsa de l’acte aquí.

Altres fotogràfies de l’acte:

Premiats III Convocatòria - 2014

El CCNIEC, conscient de la importància que te la indústria alimentària i la relacionada amb la nutrició a Catalunya i els Països Catalans ha decidit concedir una distinció a la millor iniciativa en el camp de la innovació en els seus productes.

Barcelona, 16 de gener de 2015.

L’acte s’ha celebrat a les dotze del migdia a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans. El Jurat ha estat format pels membres de la Junta Permanent del CCNIEC (Jordi Salas-Salvadó, Lluís Serra, Josep A. Tur, Abel Marine i Montserrat Barbany Cahiz); el director general de l’Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, i el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Presideixen l’acte de lliurament: Joandomènec Ros, president de l’IEC; Carmen Cabezas, subdirectora de Promoció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya; Sra. Gloria Cugat,  subdirectora general d’Inspecció i Control  Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

El CCNIEC ha atorgat el III Premi CCNIEC Marc Viader, a la innovació en productes alimentaris a Cacaolat, que des de l’any 1933, ofereix un batut de cacau de gran qualitat amb un gust únic i inimitable que el converteix en un referent de categoria. Amb la recent creació del producte Cacaolat 0 %, s’ha convertit en l’únic batut de cacau amb 0 % de matèria grassa i 0 % de sucres afegits, ja que utilitza un edulcorant 100 % natural que manté la mateixa quantitat i qualitat de cacau que el Cacaolat original, amb el mateix gust i la mateixa textura de sempre. Cacaolat 0 %, igual que l’original, és apte per a celíacs. A més, és una bona font de fibra i el primer batut amb menys calories del mercat.

Rep el premi la Sra. Maria José Torres, responsable de Qualitat del Grup Cacaolat, i la Sra. Agnès Cruells, Directora de Màrqueting del Grup Cacaolat, de mans de la Sra. Carmen Cabezas


Tarjetó de l’entrega de Premis CCNIEC 2014

Descarregar la nota de premsa de l’acte aquí.

Altres fotogràfies de l’acte d’entrega:

Premiats II Convocatòria - 2013

El CCNIEC, conscient de la importància que te la indústria alimentària i la relacionada amb la nutrició a Catalunya i els Països Catalans ha decidit concedir una distinció a la millor iniciativa en el camp de la innovació en els seus productes.

Barcelona, 21 de novembre de 2013.
L’acte s’ha celebrat a l’una del migdia a la Sala ‘Prat de la Riba’ de l’Institut d’Estudis Catalans, essent el Jurat format pels membres de la Junta Permanent del CCNIEC (Jordi Salas-Salvadó, Maria Isabel Covas, Lluis Serra, Josep A Tur i Montserrat Barbany), el Director General de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i el Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries de la Generalitat de Catalunya.

Presideixen l’acte de lliurament: Joandomènec Ros, president de l’IEC; Carmen Cabezas, subdirectora de Promoció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i Mireia Medina, subdirectora general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya.

El CCNIEC ha atorgat el premi ‘Marc Viader’ a la innovació en productes alimentaris a l’empresa Grup Balfegó, pel seu decidit impuls en el finançament, la participació i la realització —conjuntament amb diferents organismes públics— de projectes de recerca per a la sostenibilitat de la tonyina vermella. El jurat destaca Indústries Balfegó com una empresa única que realitza traçabilitat de totes les parts de la tonyina, incloen-t’hi les anàlisis microbiològiques i la salubritat.

Rep el premi Sr. Balfegó, de mans de la Sra. Carmen Cabezas:


Tarjetó de l’entrega de Premis CCNIEC 2013

Descarregar la nota de premsa de l’acte aquí.

Altres fotogràfies de l’acte d’entrega:

Premiats I Convocatòria - 2012

El CCNIEC, conscient de la importància que te la indústria alimentària i la relacionada amb la nutrició a Catalunya i els Països Catalans ha decidit concedir una distinció a la millor iniciativa en el camp de la innovació en els seus productes.

Barcelona, 5 d’octubre de 2012.

L’acte s’ha celebrat a les dotze del migdia a la Sala ‘Prat de la Riba’ de l’Institut d’Estudis Catalans, essent el Jurat format pels membres de la Junta Permanent del CCNIEC (Jordi Salas-Salvadó, Maria Isabel Covas, Lluis Serra, Josep A Tur i Montserrat Barbany), el Director General de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i el Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries de la Generalitat de Catalunya.

Presideixen l’acte de lliurament: Sr. Salvador Giner de San Julián, President de l’Institut d’Estudis Catalans, el Sr. Antoni Mateu i Serra, Director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat de Catalunya i el Sr. Domènec Vila Navarra, Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

El CCNIEC ha atorgat el premi ‘Marc Viader’ a la innovació en productes alimentaris a l’empresa Europastry, pel seu decidit impuls en la recerca de la millora nutricional dels seus productes de masses congelades. Europastry va ser l’empresa pionera d’aquest sector en eliminar l’ús de greixos parcialment hidrogenats, i en l’actualitat ha realitzat una decidida proposta en la reducció de sal en el pa en varietats de gran consum, mitjançant la utilització de sals alternatives que suposaran una reducció significativa de la ingesta de sodi de la població del nostre País. Tot això, en consonància amb les recomanacions internacionals de disminució del consum de sal relacionada amb l’elevada prevalença d’hipertensió.

Rep el premi el Sr. Joan Quílez Grau, de mans del Sr. Domènech Vila Navarra:


Tarjetó de l’entrega de Premis CCNIEC 2012

Descarregar la nota de premsa de l’acte aquí