______________________________________________________
HISTÒRIC DE JORNADES CIENTÍFIQUES ORGANITZADES PEL CCNIEC
Jornades:
“Present i futur de les relacions alimentació-salut: noves necessitats i nous aliments”
Data: 10/05/2007 i 11/05/2007
Lloc: Barcelona
Organització: CCNIEC, dintre del marc del Centenari de L’IEC
Programa científic de les Jorndes:
– Alimentació i salut: la nutrició i la ciència dels aliments ahir i avui. Abel Mariné
– Alimentació i salut: problemes mèdics actuals. Màrius Foz.
– La genètica en la producció i el disseny d’aliments. Pere Puigdomènech.
– Nutrigenòmica i malalties cardiovasculars. José M. Ordovás.
– Síndrome metabòlica. Una perspectiva des de la nostra experiència personal. Manuel Serrano Ríos.
– Nutrigenòmica i càncer. Pere Gascón.
– Impacte de la nutrigenòmica en la indústria alimentària. Daniel Ramón.
– Taula rodona: La ciència i la tecnologia dels aliments al Server de la salut. Moderadors: Abel Mariné i Josep Obiols.
– Nutrició animal i humana: recerca nutricional i pinsos industrials. Francesc Puchal.
– Estat actual i interès futur de les tecnologies suaus en l’elaboració dels aliments. Exemples. Teresa Aymerich.
– La producció primària d’aliments amb una alta productivitat i un alt rendiment energètic. Alfons J. Canicio.
– Tendències a la Unió Europea en la legislació alimentària. Casos d’actualitat. Lluís González Vaqué.
__________________________________________________
Jornades:
“Ingredients, additius i contaminants dels aliments: debat sobre els casos recents i conseqüències”
Data: 22/10/2004
Lloc: Barcelona
Organització: CCNIEC – Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació i la Xarxa Temàtica en Nutrició
Programa científic de les Jorndes:
– Hidrocarburs aromàtics policíclics en l’oli de sansa i altres aliments, M. Carme Vidal.
– Dioxines versus àcids omega-3 en el salmó, Josep A. Canicio.
– Els pinsos, abans i després de les “vaques boges”, Javier Polo.
– Vells i nous additius: una altra vegada els bromats, Robert Xalabarder.
______________________________________________________________________________