• QUI SOM?
    • DIRECCIÓ
    • GRUPS DE RECERCA
    • SOCIS
  • QUÈ FEM?
    • ACTIVITATS
    • DIVULGACIÓ PUBLICACIONS
    • SESSIONS EPINUT
    • RECERCA
  • PREMIS CCNIEC
    • PREMI RAMÓN TURRÓ
    • PREMI MARC VIADER
    • PREMI ANNA TRESSERA
    • PREMI TESIS DOCTORALS
  • SESSIONS CIENTÍFQUES
  • CONTACTE
  • ZONA D’ACCÉS RESTRINGIT
CCNIEC
  • QUI SOM?
    • DIRECCIÓ
    • GRUPS DE RECERCA
    • SOCIS
  • QUÈ FEM?
    • ACTIVITATS
    • DIVULGACIÓ PUBLICACIONS
    • SESSIONS EPINUT
    • RECERCA
  • PREMIS CCNIEC
    • PREMI RAMÓN TURRÓ
    • PREMI MARC VIADER
    • PREMI ANNA TRESSERA
    • PREMI TESIS DOCTORALS
  • SESSIONS CIENTÍFQUES
  • CONTACTE
  • Search
  • ACTIVITATS

SESSIONS CIENTÍFIQUES
TAULES RODONES
JORNADES CCNIEC
FÒRUMS DE DEBAT
SESSIONS EPINUT
INFORMES CIENTÍFICO - TÈCNICS
EL CCNIEC HA COL·LABORAT A:

HISTÒRIC DE TAULES RODONES ORGANITZADES PEL CCNIEC

TAULA RODONA: ALCOHOL I SALUT
Data: 05/03/2003
Lloc: Barcelona
Moderador: Prof. Lluís Arola, Catedràtic de Bioquímica i Biología Molecular de la Universitat Rovira i Virgili.

Programa científic de la Taula Rodona:
– La cervesa, beguda de la mediterrània. Maria Izquierdo.
– El vi, font d’antioxidants. M. Josepa Salvadó.
– Aspectes benificiosos i perjudicials del consum d’alcohol. Francesc Vidal Marsal.
– L’altra cara de la moneda: els costos de l’alcoholisme. Antoni Gual.

__________________________________________________________________

TAULA RODONA: DIETES MEDITERRÀNIES
Data: 28/11/2002
Lloc: Barcelona
Moderador: Prof. Abel Mariné, Catedràtic del Departament de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmacia, Universitat de Barcelona.

Programa científic de la Taula Rodona:
– Passat i present de les alimentacions vegetarianes. Carme Garcia.
– Dieta vegetariana: dades epidemiològiques. Josep M Ramon.
– Per què cal pendre aliments d’origen animal? Marià Alemany.
– Carnívor o vegetarià? Jordi Salas-Salvadó.

__________________________________________________________________

TAULA RODONA: CAL PRENDRE SUPLEMENTS VITAMÍNICS
Data: 11/04/2002
Lloc: Barcelona
Moderador: Prof. Màrius Foz Director del CCNIEC

Programa científic de la Taula Rodona:
– Aprofitem les vitamines dels aliments? Abel Mariné.
– Vitamines antioxidants. Elena García.
– Grups de risc de deficiència vitamínica. Joan Fernández-Ballart.
– Suplements vitamínics: necessitat o ficció? Raquel Nogués

__________________________________________________________________

TAULA RODONA: ÉS SEGUR MENJAR CARN?
Data: 01/02/2001
Lloc: Barcelona
Moderador: Prof. Màrius Foz, director del CCNIEC.

Programa científic de la Taula Rodona:
– Per què cal menjar carn? Abel Mariné.
– Higiene i seguretat en l’elaboració i el processament de la carn. Josep Montfort.
– Encefalopatia espongiforme bovina: patogènia i infectivitat dels teixits. Mariano Domingo.
– L’alimentació animal: de la granja a la taula. Joaquim Brufau.

Què estàs buscant?

CCNIEC

El Centre Català de la Nutrició de l'Institut d'Estudis Catalans (CCNIEC) contribueix a l'avenç de la recerca bàsica i aplicada en nutrició per millorar la qualitat de la informació i la formació nutricional de la societat.

CONTACTE

C/ del Carme, 47.
08001 Barcelona (Espanya)

  info@ccniec.cat.

QUÈ ESTÀS BUSCANT?

Imatges: Extretes del Costumari Català. J. Amades. Salvat Editores, 1985.

Nota legal: Les imatges d'aquesta web gaudeixen dels permisos de reproducció necessaris i no se'n permet la seva utilització.

Scroll to top